У Львові зведуть масштабний ЖК на ділянці зі складним рельєфом

1 хв


У Львові на вул. Лисеницькій хочуть звести новий масштабний житловий комплекс із громадськими приміщеннями та підземним паркінгом. Про це повідомило видання ZAXID.NET.

Відповідні містобудівні умови та обмеження представили 29 травня на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради. Будівництвом займатиметься компанія “Лисеницькі пагорби”. ЇЇ заснували лише три місяці тому.

Йдеться про забудову великої озелененої території, на якій в останні роки активно з’являються багатоповерхівки. На сайті Львівської міськради відсутні документи про відведення землі під цю забудову. Також на кадастровій карті ця ділянка ще не позначена. 

“Це периферія міста, ділянка, що розташована на межі багатоквартирної, сформованої раніше житлової забудови, а також садових ділянок на схилах, де складний рельєф. На ділянці, що була відведена під будівництво, є намір сформувати багатоквартирну житлову забудову. В контексті цього, ми вважаємо, що насправді таке максимальне навантаження на ділянки, яке дозволяє зонування, є неправильним, і тут потрібно посилювати інженерну та іншу інфраструктури району, щоби такі речі були можливими”, – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Департамент архітектури готує наказ, щоб забудовник знизив плановану висоту до 7 м та суттєво зменшив загальну поверховість. Забудовник планува звести чотири житлові будинки висотою 4-5 поверхів. Своєю чергою міськрада хоче погодити лише два поверхи.

Компанія-забудовник “Лисеницькі пагорби” заснована лише три місяці тому. Її власником і директором є мешканець Первомайська Миколаївської області Віктор Єлістратов. За номером телефону фірма пов’язана з ФОПом із Житомирської області Юрієм Ващенком.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Львівська міськрада дозволила будівництво багатоквартирного житлового будинку з торгово-розважальними об'єктами на місці закинутих будівель у районі Підзамче. Нові орендарі мають щороку сплачувати 248 тисячі гривень орендної плати.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

450

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом