Львівська міськрада погодила будівництво нового ЖК на місці закинутих одноповерхівок

1 хв

Львівська міськрада дозволила будівництво багатоквартирного житлового будинку з торгово-розважальними об'єктами на місці закинутих будівель у районі Підзамче. Про це повідомило видання lviv.media.

Під час засідання сесії міськради депутати затвердили проєкт землеустрою приватному підприємству "Бізнес Хол". Фірма зможе укласти договір оренди на землю на 10 років. Також нові орендарі мають щороку сплачувати 248 тисячі гривень орендної плати.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,1694 га на вул. Донецькій, 16. Вона перебуває у комунальній власності, але на ній знаходяться будівлі, які "Бізнес Хол" викупило рік тому. Також раніше ділянка належала до земель промисловості, але у міськраді змінять її цільове призначення для будівництва житла.

У пояснювальній записці до проєкту ухвали зазначено, що у 2015 році міськрада надала цю територію в оренду Мішину О., але через два роки Шевченківський суд скасував це рішення та повернув землю у комунальну власність. 

ПП "Бізнес Хол" створили у Львові 4 роки тому. Її власниками є Ярослав Шуплат та Роман Михайлів. Їм також належить фірма "Стилобат-М", яка має намір забудувати територію у Винниках, яку початково виділили учасникам АТО для дачного будівництва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також у Львові зведуть житловий комплекс із пільговими квартирами для військових. Проте це передбачає відхилення мораторію на забудову в цьому мікрорайоні.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

23.8т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом