У Львові знесли ЖК Престиж Умань

У Львові на Уманській, 4 демонтували незаконний самобуд, історія якого тривала близько п'яти років.

Про це написав заступник мера Львова з питань містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Facebook.

"Численні перевірки міської інспекції ДАБК, розпорядження та штрафи за правопорушення у сфері містобудівної діяльності, і, нарешті, суд, який ухвалив демонтувати самобуд. Так коротко можна описати історію незаконного будівництва на вул. Уманській, 4", - написав чиновник.

Він нагадав, що ще у 2017 році забудовник "Престиж Умань" розпочав будівельні роботи ще до оформлення документів.

Інспекція ДАБК неодноразово виїжджала на об'єкт, було складено низку актів перевірок, які свідчать про те, що роботи продовжуються – робітники облаштували армовані палі та вже почали заливати фундамент.

Керівнику кооперативу видали п'ять розпоряджень про зупинення підготовчих та будівельних робіт, було складено протоколи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, накладено штрафи. Проте, забудовник все це проігнорував.

Тому інспекція ДАБК подала позовну заяву про знесення самовільно збудованого об'єкта. Львівський окружний адміністративний суд задовольнив скаргу та ухвалив, щоб забудовник самотужки прибрав його. Однак він цього так і не зробив, тому працівники виконавчої служби знесли будівлю 20 квітня, у четвер.

За даними порталу НЕРУХОМІ , за адресою вулиця Уманська, 4 у Львові будується ЖК Престиж Умань. Згідно з інформацією із системи YouControl, обслуговуючий кооператив "Престиж Умань" зареєстровано понад 6 років тому у Львові за адресою незаконного будівництва. Засновниками кооперативу є львів'яни Мирон Кульчицький та Дмитро Возничко, а також киянин Олександр Буряк. Директором ОК вказано Романа Костевка. Вони є засновниками обслуговуючого кооперативу "Варшава Хоум", який будує незаконну 6-поверхівку на вул. Варшавська, 22 та "Вілла Варшава" (вул. Варшавська, 54).

У січні 2022 року Львівська обласна прокуратура повідомила про підозру п'ятьом учасникам злочинної групи, які продавали квартири в неіснуючому будинку. Їх підозрюють у створенні фіктивного обслуговуючого кооперативу, який не мав дозвільних документів на будівництво.

У 2021 році будівництво та продаж квартир у ЖК Престиж Умань було припинено.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України , раніше влада Львова змогла домогтися демонтажу двоповерхового самобуду по вулиці Опришківській, 2 і привести будинок, що знаходиться там, у колишній стан.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

142

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом