У Львові забудовник готує масову вирубку дерев та збирається знести школу


У львівських Брюховичах забудовники хочуть знести недобудовану школу, а на ділянці вже розпочали масову вирубку дерев.

Про це написав заступник мера Львова з питань містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Facebook.

"Скажу відверто. Те, що відбувається зараз навколо недобудованої школи на вулиці Широкій, 2 - рейдерство в чистому вигляді. А дала йому відмінний старт і всі інструменти Брюховицька селищна рада буквально за місяць до своєї ліквідації. Впевнений, місцеві пам'ятають, кому саме за це повинні дякувати", – зазначив чиновник.

Він також повідомив, що дозвіл на вирубку дерев на ділянці 3,4 га також видала Брюховицька селищна рада. Зубач наголосив, що забудовник терміново сплатив понад 250 тисяч гривень відновної вартості за дерева, припускаючи, що масштаби вирубування дерев будуть колосальними.

"Відразу наголошу: жодного ордера на зрізання дерев міське управління екології не давало. Як і не давала райадміністрація дозволу на порушення благоустрою", - заявив заступник мера, додавши, що за допомогою поліції вдалося зупинити роботу на ділянці.

Своєю чергою представник забудовника, адвокат Наталія Романик, коментуючи ситуацію, заявила, що Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця", як законний власник земельної ділянки, отримала усі дозвільні документи, а саме: містобудівні умови та обмеження, позитивний експертний звіт проєктної документації та реєстрацію повідомлення про початок виконання будівельних робіт ДІАМ України.

"Жодного рейдерства не відбувається. "Львівська здравниця" володіє земельною ділянкою по вул. Широкий, 2 на праві постійного користування", - додала юрист.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Брюховецька селищна рада у 2020 році передала у постійне користування (тобто безкоштовно) дану ділянку "Львівській здравниці".

Офіційною версією передачі землі на постійне користування було те, що Асоціація інвалідів захисників вітчизни має побудувати тут реабілітаційний центр для ветеранів. Однак пізніше виявилося, що центр реабілітації – це лише 1% майбутнього масштабного будівництва. Тут мають збудувати й торговий центр, і житло. Загалом площа майбутніх будівель досягне понад 44 тисячі "квадратів", з яких центр для учасників АТО – всього 500 кв.м.

Незадовго на ділянку було накладено арешт, втім, забудовник зміг через суд його згодом зняти.

За даними порталу YouControl, громадська організація "Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця" була заснована сім із половиною років тому. Керує нею Роман Берко, засновником значиться громадська організація "Асоціація інвалідів захисників Вітчизни".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом