У Львові забудовник без дозволу зрізав понад сотню дерев

У львівських Брюховичах для будівництва ЖК Під зорями забудовник без дозволу зрізав понад сотню дерев. Про це написав заступник мера з питань містобудування Любомир Зубач у себе на сторінці у Facebook.

За його словами, йдеться про ділянку на вулиці Лікарській, 12, яку віддала в оренду ще Брюховичська селищна рада забудовнику "Інтерміськбуд". Нещодавно тут стартували будівельні роботи, під час яких забудовник вперше самовільно зрізав щонайменше чотири десятки дерев.

"Забудовник має дозвільні документи на будівництво. Їх видали в Києві, не у Львові. Але аж ніяк він не має якогось документа, який би дозволяв вирізати на міській ділянці геть усі дерева", – зазначив чиновник.

За словами Любомира Зубача, на початку 2024 року ТОВ "Інтерміськбуд" взяло у міському управлінні екології дозвіл на зрізання двох дерев та відшкодувало за них 15 тисяч грн. Але замість двох дерев насправді зрізали ще 37. За це на підприємство наклали штраф у розмірі 200 тисяч гривень.

Проте, цим історія не завершилася. 4 березня на території будівництва знову незаконно зрізали близько 70 дерев, працівників застали на гарячому.

"Перше, що ми почули - на ділянці активно різали бензопили. Недовго ми йшли на звук. І тут усіх зловили на "гарячому". Частина робітників різала сосни та граби діаметром понад 60 см", - наголосив Зубач.

Зазначимо, що на землі комунальної власності заборонено зрізати чи навіть кронувати дерева без дозволів від органів місцевого самоврядування. При цьому на вул. Докторській, 12, де продовжується активне будівництво. Тут уже немає жодного дерева, а поряд, де ще не приступили до роботи, ростуть сосни та інші породи дорослих дерев.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, схожий випадок стався у Львові на вулиці Липинського, 56 зрізали 48 дерев. На території планується також збудувати новий житловий комплекс.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

1.2т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом