У Львові суд зобов'язав забудовника знести зайвий поверх

У Львові суд зобов'язав забудовника знести верхній поверх у житловому комплексі на вулиці Варшавській, 112, у Шевченківському районі.

Про це у вівторок, 22 листопада, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У міськраді нагадали, що ще у 2018 році інспекція Держархбудконтролю подала до суду позов, вимагаючи зобов'язати забудовника, компанію "Ферозіт", привести об'єкт на Варшавській у належний вигляд, відповідно до виданих містобудів.

Як уточнив голова львоського ДАБКу Тарас Павлишин, забудовник перевищив поверховість об'єкту. "Довго тривали судові процеси, доки не було винесено остаточне рішення про знесення незаконної добудови. Наразі це рішення вже у виконавчій службі", - розповів він.

Забудовник самовільно добудував під час зведення багатоквартирного будинку п'ятий поверх. За рішенням суду всі витрати, пов'язані зі знесенням, компенсуватиме забудовник.

Відомо, що у 2017 році ДАБІ оштрафувала забудовника за численні порушення. "Ферозіт" штраф сплатив, але усувати порушення не став.

За даними порталу YouControl, ТОВ "Ферозіт" було створено 11 років тому. Її спеціалізація – виробництво та торгівля будівельними матеріалами. Статутний капітал – 50 млн. гривень. Місце реєстрації місто Теребовля Тернопільської області.

Бенефіціарами компанії є львів'яни Михайло Потій та Володимир Домащук.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, раніше суд ухвалив знести у Львові житловий комплекс Варшавський Хоум, розташованого на вулиці Варшавській, 22, будівництво якого велося з великими порушеннями. Зокрема, забудовник не отримав дозволу на будівництво, а земельна ділянка не призначена для будівництва житла на ньому.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

107

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом