У Львові спалахнув скандал із ЖК Панорамний. Що не так із комплексом

У Львові назрів скандал із будівництвом ЖК Панорамний, який розташовується по вулиці Під Голоском, 17, у Шевченківському районі міста.

Як повідомили порталу НЕРУХОМІ інвестори, вони обурені тим, що будівництво будинку розпочалося ще у 2014 році, проте станом на сьогодні його так і не ввели в експлуатацію. У зв'язку з цим, львів'яни готові позиватися до забудовника.

Так, один із інвесторів у судовому порядку (рішення Шевченківського районного суду від 21.07.2022 у справі № 466/9839/19) зміг стягнути штрафи з фірми за трьома договорами про купівлю-продаж майнових прав на загальну суму 1 255 880 грн. Наразі рішення оспорюється в апеляційному порядку. Також, за інформацією з Судової влади, позови до забудовника пред'явили ще низка інших інвесторів. У 2020-2021 роках Інспекція ДАБК Львова двічі намагалася провести перевірку, але їх тоді не допустили.

Земельну ділянку, на якій зводиться комплекс, віддала в оренду Львівська міськрада. Як стало відомо з офіційних джерел, термін договору оренди вже минув.

ЖК Панорамний – це комплекс економ-класу. Дванадцятиповерховий будинок зводять за традиційною монолітно-каркасною технологією, зовнішні стіни забудовник виклав із цегли. Комплекс знаходиться у дуже зручній локації, поряд розташовані чотири зупинки громадського транспорту, до центру Львова можна дістатися за півгодини.

Будує ЖК місцева фірма Омега Львів. За даними порталу YouControl, ТОВ "Омега Львів" було засновано у 1996-му році, керує ним Галина Золотова, співзасновниками є Ганна Василів та Іван Комар. Варто звернути увагу на те, що розмір статутного капіталу компанії – всього 375 гривень, до того ж повідомляється, що станом на 18 травня 2022 року вона мала податкову заборгованість – понад 120 тисяч гривень. У зв'язку із запровадженням військового стану в Україні ДПС у травні 2022 року обмежила доступ до публічних електронних реєстрів, тому більшість інформації не відображається.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

249

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом