У Львові побудують новий ЖК попри мораторій на будівництво

1 хв

У Львові зведуть житловий комплекс із пільговими квартирами для військових. Та це передбачає відхилення мораторію на забудову в цьому мікрорайоні, повідомило видання Zaxid.net.

Комплекс зведуть на території житлово-будівельних кооперативів учасників АТО, які уклали інвестиційний договір із компанією-забудовником ПП "Галпрофбуд". 

Планують забудувати дві земельні ділянки. Одна з них в приватній власності ОК "Житлово-будівельний кооператив "Преміум Голоско", а меншу орендує ОК "Житлово-будівельний кооператив "Український доброволець". За договором, члени житлово-будівельного кооперативу "Преміум Голоско" отримають 55 квартир по 40 кв м, а члени "Українського добровольця" отримають 20 квартир такою ж площею.

Рішення міськради про зведення житла передбачає чергове відхилення мораторію на забудову в цьому мікрорайоні. Забудовник має профінансувати будівництво соціальної інфраструктури, передбачити в ЖК 10% помешкань для продажу за програмою "єОселя", передати на баланс ЖБК приміщення на 200 кв м під спортзал та власним коштом зробити там ремонт.

Компанія-забудовник ПП "Галпрофбуд" зареєстрована у 2000 році. ЇЇ власником є мешканець села Лісновичі Іван Яблонський. Вона також зводить 9-поверхівку на вул. Зеленій, 269г.

Нагадаємо, що останні кілька років мікрорайон Під Голоском забудовується багатоповерховими ЖК. Через проблеми з інфраструктурою у 2020 році виконком Львівської міськради запровадив мораторій на видачу містобудівних умов та обмежень для нового будівництва. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше у Львові на території колишнього лакофарбового заводу без дозвільних документів інспектори ДАБК виявили незаконне масштабне будівництво. Попри мораторій на перевірку будівництва, інспектори зібрали достатньо доказів для прокуратури.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

2.8т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом