У Львові під виглядом апартаментів збудують ЖК

1 хв

У Львові на місці колишнього виробничого корпусу "Львівський експериментальний завод" планують звести апарт-готель з вбудованим дитячим дошкільним закладом. На території, яка примикає до парку "Погулянка", облаштують підземний паркінг.

Проте за даними видання Tvoemisto.tv насправді там зведуть житловий квартал на 500 квартир. 

Відповідно до Історико-архітектурного опорного плану міста висота будівель не має перевищувати 21 м, тобто десь 6-7 поверхів. Під усім комплексом є підземний простір, де хочуть облаштувати паркінг з необхідною кількість паркомісць та укриття. Також біля житлових будинків планують розмістити спортивну зону з відкритими полями.

"Львівський експериментальний механічний завод" не працює вже декілька років. Підприємство, заснували у 1944 році. Воно спеціалізувалося на виготовленні техніки та механізмів для будівництва і ремонту трубопроводів. Його власниками є львів’яни Анна та Лев Николайчуки.

Нагадаємо, юридично апартаменти є помешканнями лише для тимчасового проживання. Водночас квартира – це законодавчо визначена можливість постійного (цілорічного) проживання. Тому власники апартаментів не можуть оформити реєстрацію місця проживання, не мають можливості укладати прямі договори з постачальниками комунальних послуг і мають сплачувати податок на нерухомість. Також вимоги до будівництва апартаментів не є такими високими, як до квартир, тому дотримання норм для будівництва апартаментів від забудовника немає юридичних підстав.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також у Львові на вул. Лисеницькій хочуть звести новий масштабний житловий комплекс із громадськими приміщеннями та підземним паркінгом. Йдеться про забудову великої озелененої території, на якій в останні роки активно з’являються багатоповерхівки.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

411

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом