У Львові під час будівництва апарт-комплексу LemCity виявили масу порушень

Львівський ДАБК завершив перевірку апарт-комплексу LemCity на вулиці Липинського, 54, за результатами якого винесли кілька штрафів на загальну суму близько 400 тисяч гривень.

Про це в понеділок, 13 грудня, написав заступник львівського голови з питань містобудування Любомир Зубач у Facebook.

За його словами, за виданими у січні 2018 року містобудівними умовами та обмеженнями на Липинського-Городницькій, 47 мала відбутися реконструкція та часткова добудова складів. Проте замість реконструкції розпочалося будівництво нової будівлі. При цьому за проєктом тут має бути чотириповерхова будівля, але вже сьогодні забудовник звів 5 поверхів.

За результатами перевірки ДАБК виписав 220 тисяч гривень штрафу, оскільки проєктна документація розроблена з порушенням вихідних даних, а саме виданих містобудівних умов.

"Якщо коротко і ясно, то проєктна документація не містить жодних ознак реконструкції, а відображає нове будівництво. І жодна розбудова введеного в експлуатацію об'єкта проєктом не передбачена", - наголосив чиновник.

Також на 111 тисяч гривень оштрафували генпідрядника – компанію "Обра Констракшн Груп" у зв'язку із проведенням будівництва, яке не відповідає затвердженій проєктній документації.

"Майже 50 тисяч гривень штрафу отримав замовник будівництва – ТОВ фірма "Юнітек": за невчасно подану інформацію до ДАБК про коригування проєктної документації на об'єкт будівництва", - додав Зубач.

Було оштрафовані ще особи, які здійснюють авторське та технічне спостереження. Крім цього, міська інспекція ДАБК звернулася до прокуратури, щоб та перевірила законність продажу апартаментів у комплексі LemCity.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Львові по вулиці Малоголосківській поряд із ЖК Обрій-2 зводиться житловий будинок, забудовник при цьому не оформив необхідних дозвільних документів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

104

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом