У Львові перевірили об'єкти "Ріел": будувати школи забудовник не поспішає

Будівельна компанія "Ріел" при будівництві ЖК Підзамче, ЖК RIEL-CITY та ЖК Америка не виконала своїх зобов'язань з облаштування соціальної інфраструктури – шкіл та дитячих садків.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Львівської міськради.

Так, у проєкті "Підзамче" (вул.Б.Хмельницького-Волинська) передбачено будівництво трьох дитячих садків та школи на 720 учнів із дошкільним навчальним закладом на 50 місць. Після інспектування об'єкта будівництва зрозуміли, що школу ще не почали будувати. Втім, будівництво вбудованих дошкільних закладів продовжується.

Проєкт " RIEL-CITY " (вул. Рудненська, 8) передбачає будівництво дошкільних навчальних закладів із початковою школою на 140 місць площею 2643 м.кв. Проте навчального закладу й досі немає.

У проєкті "Америка" (вул.В.Великого, 108) передбачено ДНЗ на 80 місць площею 1200 м.кв. Однак досі не проведено архітектурного конкурсу, і об'єкт не будують.

На засіданні забудовник погодився розробити на кожному об'єкті дорожню карту реалізації проєктів соціальної інфраструктури. Презентуватимуть їх публічно за три тижні.

За словами заступника мера Львова з питань містобудування Любомира Зубача, зараз влада міста проводить перевірки всіх забудовників, що було передбачено документацією і що є за фактом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, у Києві забудовник "Рієл" також прославився будівництвом скандальних об'єктів. Зокрема йдеться про ЖК OK`LAND. Комплекс зводиться на ділянці, цільове призначення якої передбачає будівництво та обслуговування будівель ринкової інфраструктури. Таким чином, воно не відповідає намірам забудови. Тому для оформлення дозволу було розроблено детальний план території, який суперечить Генплану, та видано дозвіл на будівництво житлових будинків. Це призводить до виникнення проблем із контролюючими органами.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

236

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом