У Львові біля духовної семінарії хочуть збудувати багатоповерхівки

2 хв

Ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа Ігор Бойко написав лист до міського голови Львова та керівників фракцій Львівської міської ради про негативні наслідки будівництва ЖК біля закладу освіти. Про це повідомило видання “Твоє місто”.

Йдеться про земельну ділянку на проспекті Святого Івана Павла ІІ, 51, де розташовані приватні будинки з городами. У 2018 році місцеві мешканці подали документи, щоб приватизувати свою землю, проте міська рада повернула їм їх на доопрацювання, і сказала, що це земля власника ТОВ “Агрокультура Захід” Володимира Женчака. Саме він має дати дозвіл на вилучення. Як виявилось напередодні Женчак, придбав земельну ділянку на цій вулиці, адже запланував там будівництво. 

Але у вересні 2021 року в міській раді заявили, що забудовник незаконно захопив ще 0,7 га комунальної землі та почав будівельні роботи без дозвільних документів. Міська інспекція ДАБК розпочала перевірку і виявила, що ТОВ “Агрокультура Захід” подало заявку на оформлення права власності на прилеглі споруди: чотириквартирний житловий будинок площею 225 кв м, гаражі та господарські будівлі. 

Водночас мешканці спробували отримати дозвіл на облаштування на цій території зони відпочинку з доріжками та тренажерами, але їм відмовили. 

У 2023 році у міськраді зареєстрували проєкт ухвали про передачу в оренду на десять років ділянки площею 2,7 га на проспекті Святого Івана Павла ІІ, 51 компанії “Агрокультура Захід” для будівництва й обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Відповідно до генплану міста територія є в межах малоповерхової та садибної забудови, частково в межах санітарно-захисних зелених насаджень, магістральних вулиць районного значення.

ТОВ “Агрокультура Захід” зареєстроване в 1996 році на вул. Грабовського у Львові. Його повʼязують з Володимиром Женчаком, який є віцеголовою наглядової ради товариства, що володіє ТРЦ Forum Lviv. У фірмі кажуть, що планують звести ЖК у середньому на сім поверхів. Хочуть також віддати пів гектара землі під громадський простір, побудувати дошкільний заклад та  профінансувати створення в школі №86 опорного центру військово-патріотичного навчання.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також завдяки небайдужості місцевих мешканців Львова на вул. Рудакі забудовник зведе замість одного великого ЖК 12 двоповерхових котеджів. Заїзд пропонують облаштувати не з верхньої частини ділянки, де дуже вузька дорога, а з нижньої. Зараз забудовник ще допрацьовує деталі проєкту, щоб знову представити його мешканцям.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

284

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом