У Львові біля аеропорту хочуть збудувати ЖК

1 хв


Неподалік міжнародного аеропорту "Львів" місцевий підприємець планує збудувати житловий комплекс із громадськими будівлями та релігійною спорудою. Про це повідомило видання “Твоє місто”.

Зараз на ділянці площею 3,9 га, яку хочуть забудувати, розташовані занедбані дачні особняки та городи. У 2021 році львівський підприємець та власник вказаних земель Петро Рапавий звернувся в міську раду з проханням внести зміни в детальний план. На території площею понад один гектар він планує звести багатоповерховий житловий комплекс на 206 квартир із закладами громадського обслуговування та підземним паркінгом на 280 місць. На сусідній ділянці він хоче зробити церкву або каплицю. Висота забудови сягатиме до 35 м. Громадське обговорення проєкту відбудеться 7 жовтня.

Нагадаємо, що у 2022 році Рапавий приватизував 1,07 га землі біля аеропорту, поруч із недобудованою ареною для Євробаскету. Ділянку утворили з кількох менших садових земель.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також у Львові біля духовної семінарії компанія “Агрокультура Захід” хоче звести ЖК. Ректор освітнього закладу Ігор Бойко написав лист до міського голови Львова та керівників фракцій Львівської міської ради про негативні наслідки цього будівництва.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

168

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом