У Львові аварійні будівлі "Електрону" перебудують у громадсько-житловий комплекс

1 хв

Львівська міськрада дозволила на місці закинутих приміщень заводу “Електрон”, побудувати апартаменти та житлові квартири з підземним паркінгом. Про це повідомило видання Твоє Місто.

21 травня головний архітектор Львова Антон Коломєйцев на засіданні виконавчого комітету повідомив про відповідне рішення.

“Насправді достатньо занедбана місцина в Залізничному районі. Власне, підприємство звернулося для того, щоб отримати містобудівні умови та обмеження на такий громадсько-житловий комплекс. Планується збереження цінних історичних фасадів та формування нових включень в систему архітектурного вистрою вулиці”, — пояснив Коломєйцев.

Пропонується зберегти лінії фасаду з вул. Стороженка, але перебудувати внутрішню частину. На ділянці розширять внутрішній двір. З боку вул. Стороженка розташують апартаменти під оренду, а внутрішня секція має бути житловою. Будівля під оренду буде на п’ять поверхів, а житлова — на шість

Під секцію апартаментів виділили 42% (це 26 апартаментів), а під житлову — 58%, тобто 20 квартир.

Навпроти території, яку планують забудувати, знаходиться телевізійний завод ПАТ “Концерн Електрон”. Будувати буде ТзОВ “Електрон Хаус”, яке створили три роки тому та зареєстровали за тією ж адресою, де буде нове будівництво. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також на виїзді зі Львова власник готелів планує звести багатоквартирний житловий будинок із вбудованими приміщеннями громадського призначення. Будувати буде ТзОВ “Торгово будівельний альянс”, яка належить львівському підприємцю Ігорю Машталеру. Родині Машталерів також належать львівські готелі “Соната” і “Євроготель”.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

703

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом