У КМДА видали містобуди на забудову ділянки, яка раніше належала Укрбуду

Департамент містобудування та архітектури Київської міської держадміністрації видав містобуди для будівництва житлових висоток на вулиці Краснова, 33 у Святошинському районі столиці. Раніше тут планував будівництво сумнозвісний "Укрбуд".

За даними реєстру, висота будинків близько 20 поверхів будівництво буде проходити на ділянці 1,3 гектара, максимально допустимий відсоток забудови ділянки – до 30%. Згідно з Генпланом, це територія комунально-складських зон. Проте Київрада змінила функціональне призначення, прийнявши детальний план територій. Тепер ця земля призначена під житлову багатоповерхову забудову та частково зелених насаджень. Але варто наголосити, що ДПТ не може суперечити Генплану.

Як повідомляють "Наші Гроші", раніше ділянкою та спорудами на ній володіла компанія Максима Микитася "Укрбуд". Саме цей забудовник планував розпочати тут будівництво. Проте після того, як Микитася відправили під арешт, земля перейшла у володіння компанії "Дейрінг Капітал". Одним зі співвласників фірми виступав тесть заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Тепер земля належить ТОВ "Гуд Альянс", саме цій фірмі столична влада видала МУО на будівництво житлових висоток.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, нещодавно Дарницький райсуд скасував арешт статутного капіталу компанії "Укрбуд Девелопмент". Тепер у Микитася з'явилася нагода повернути контроль над компанією.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом