У Києві впав балкон на сьомому поверсі житлового будинку. Фото

У Києві обвалився балкон житлового будинку, який знаходиться на вулиці Половецькій, 14. Інцидент стався вдень у неділю, 18 квітня, повідомили в пресслужбі КМДА.

В результаті події ніхто не постраждав, місце оперативно огородили, зараз вирішується питання про демонтаж балконних конструкцій.

У ДСНС розповіли, що обвалився балкон на сьомому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку. В результаті були також пошкоджені балкони на шостому та п'ятому поверхах.

У Києві впав балкон
dsns.gov.ua

Коментуючи подію, голова Ради урбаністики Києва Віталій Селик зауважив, що обвалився балкон, який не був засклений.

"Цікавий момент. Як бачимо, впав балкон, який не був засклений і його конструкції з обох сторін піддавалися впливу снігу і дощу. Місця з'єднань достатньо підгнилі і процвіли грибком", – повідомив експерт.

Він також зробив висновок, що засклені балкони, хоч і псують зовнішній вигляд і фасад будівель, але вони захищають плити від впливів навколишнього середовища. Особливо це важливо для житла невисокої якості.

"Будинок проєкту "1-КГ-480-12" був розрахований на 80 років. Тобто пройшло всього 59% терміну його експлуатації. Треба розуміти, що якість радянського будівництва, матеріалів і подальшої експлуатації бажає кращого, тому таких випадків буде все більше" , – зауважив урбаніст.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на сайті КМДА була зареєстрована петиція, згідно з якою мерію просили заборонити склити балкони, а також встановлювати кондиціонери на фасадах історичних будівель.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук