У Києві військовий намагається завадити Stolitsa Group збудувати ЖК

У Києві в мікрорайоні Виноградар комунальні служби почали демонтувати гаражний кооператив на вулиці Івана Виговського. Власник гаражу, чоловік у формі ЗСУ, виліз на дах, щоб не допустити зносу своєї власності.

Як повідомляється в телеграм-каналі "Життя Оболонь Київ", міська влада хоче знести законні гаражні обслуговуючі кооперативи "ГСК Садовий" та "Іскра" на вулиці Івана Виговського для розчищення земельної ділянки державного підприємства "Агрокомбінат "Пуща-Водиця", щоб забудовник Stolitsa Group та його генпідрядник ТОВ "Моноліт" змогли "почати будівництво чергового житлового масиву без метро, шкіл, садів та інших благ урбаністичної цивілізації".

Раніше на земельній ділянці були сади. Ця земельна ділянка мала цільове призначення "під садівництво", яке було змінено Київрадою на призначення "під будівництво багатоповерхового житлового будинку".

На місце демонтажу гаражів на Виговського приїхав мер Києва Віталій Кличко та співробітники поліції. Зважаючи на все, вони не мають наміру зупинити демонтажні роботи.

Своєю чергою забудовник зв’язався з порталом НЕРУХОМІ і повідомив, що комунальні служби дійсно проводять демонтаж гаражів, "але виключно через те, що останні розміщенні там незаконно".

"Земельна ділянка, на якій гаражні кооперативи розмістили зазначені гаражі, належить на праві постійного користування ДП "Пуща-Водиця", та жодним документом не передавалась та не погоджувалась для розміщення там гаражів. Фактично сьогодні, компетентні та уповноважені на це органи проводять поновлення права землекористувача на частину території, що кілька десятків років тому була незаконно захоплена під гаслом "гаражних кооперативів", - повідомили представники "Столиці", посилаючись на містобудівну документацію.

Вони також підтвердили, що після знесення гаражів, на цій ділянці розпочнеться реалізація проєкту під брендом SG.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, компанія Stolitsa Group також готує і масштабну забудову сусіднього Мінського масиву.

Київрада схвалила ДПТ Мінського масиву, що фактично дає зелене світло на масштабну житлову забудову мікрорайону у межах вулиць Юрія Кондратюка, Петра Калнишевського, північного та західного кордону лісу в Оболонському районі столиці.

Незважаючи на протести киян та протиріччя Генплану (це землі сільгосппризначення і на них заборонено будувати житло), депутати таки прийняли скандальний документ для забудовників. У червні 2022 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову про відміну незаконного детального плану територій Мінського масиву.

Ділянки загальною площею 32 гектари раніше належали агрокомбінату "Пуща водиця", а на них розташовувалися теплиці та господарські споруди. Тепер тут збираються збудувати 19 будинків від 21 до 26 поверхів на 6307 квартир. Але, що найбільше обурило киян, забудова не передбачає суттєвого розвитку інфраструктури, не вирішене й питання з гаражним кооперативом, на місці якого хочуть звести паркінг. На масиві сьогодні існує велика проблема із паркуванням авто, а з урахуванням нових будинків та знесеного гаражного кооперативу, киянам поставити машини буде просто фізично ніде.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

1.3т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом