У Києві на скандальне будівництво привозять матеріали вантажівки з наліпками ЗСУ

Впритул до національного парку "Голосіївський" робляться чергові спроби збудувати житловий комплекс, при цьому забудовник використовує вантажівки з наліпками ЗСУ.

Як повідомив киянин Михайло Макаренко на своїй сторінці у Facebook, будівництво почалося на вулиці Генерала Родимцева між 9 та 11 будинками. ТОВ "Голосіївські вежі" та підрядник ТОВ "СітіБуд" хочуть звести тут житловий комплекс із порушенням законодавства, зазначив киянин. Він заявив, що житлові будинки не можна будувати ближче за 50 метрів від НПП "Голосіївський", проте будівництво ведеться за 20 метрів.

Будівництво ЖК призвело до того, що на сусідніх житлових будинках утворилися тріщини, у дев'ятому будинку на вулиці було пошкоджено фундамент. Макаренко також повідомив, що тут складні геологічні умови через близьке залягання ґрунтових вод. Тому будівництво тут дуже небезпечне та ризиковане.

Раніше КП "Київблагоустрій" знесло гаражі киян, що стояли на цьому місці, також на ділянці розташована водонапірна вежа, вона перебуває в аварійному стані і її теж швидше за все знесуть. "Вона має бути пам'яткою архітектури та нанесена на навігаційні карти для літаків як орієнтир, через що її не слід знищувати", – додав киянин.

Своєю чергою, як пише "Хмарочос", робляться спроби побудувати тут житловий комплекс із 2005 року. На цей раз забудовник почав звозити на майданчик будматеріали на вантажівках із наліпками ЗСУ. Фірма має документи на встановлення будівельного паркану (картка на порушення благоустрою), а також видано містобудівні умови. Дозвіл на будівництво ще торік компанія не мала. Чи зміг забудовник за цей час отримати дозвіл – поки що немає можливості перевірити, оскільки закриті реєстри.

За даними порталу YouControl, ТОВ "Голосіївські вежі" було засновано трохи більше як рік тому. Засновниками фірми є Олександр Телефус та ТОВ "Будівельна компанія "Гарант-Інвест".

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, раніше Голосіївський парк перевіряли на предмет незаконних забудов. За словами голови державної екологічної інспекції Андрія Мальованого, основною складністю захистити парк від забудови була відсутність чіткого визначення його кордонів, що й приваблювало різноманітних забудовників. Втім, Міністерством захисту навколишнього середовища у 2020 році офіційно затверджено межі парку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

213

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом