У Харкові ввели в експлуатацію ЖК, в якому люди жили без світла та тепла

У Харкові 21 лютого ввели в експлуатацію проблемний житловий комплекс Воробйові гори на Полях-1 , у якому вже жили люди, при цьому вони не мали тепла, гарячої води та світла.

Про це розповів заступник мера з питань цифрової трансформації Сергій Кузьмін, повідомили у пресслужбі Харківської міської ради.

Як розповів чиновник, харків'яни в'їхали до своїх квартир, коли ще ЖК не ввели в експлуатацію. У результаті люди змушені були жити без світла та тепла, але забудовник запевняв, що сертифікат готовності отримає вже найближчим часом.

Коли профільні підрозділи міськради та голова Шевченківського району міста виїхали на об'єкт, було встановлено, що ЖК звели з порушеннями. У результаті забудовника змусили привести проєктну документацію у відповідність до будівельних норм.

13 лютого документи завантажили до Реєстру будівельної діяльності, а 21 лютого житловий комплекс ввели в експлуатацію. За словами Кузьміна, це означає, що мешканців комплексу скоро під'єднають до енергомереж за постійною схемою, у квартирах з'явиться тепло та гаряча вода.

У міськраді нагадали, що "Воробйові Гори" - це компанія-забудовник, яка здала в експлуатацію у Харкові понад 10 будинків. У житлових комплексах є як квартири-студії, так і дворівневі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, раніше проблеми виникли у ще одного відомого харківського забудовника. Так, Господарський суд ухвалив повернути Харкову земельні ділянки вартістю близько 6 млн грн на проспекті Героїв Харкова, неподалік Велозаводського скверу, де "СтройСіті Девелопмент" зводить ЖК Urban City.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

224

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом