У Харкові на самозахопленій ділянці зводили ЖК бізнес-класу

У Харкові суд 26 грудня задовольнив позов Шевченківської окружної прокуратури та повернув у власність міста ділянку землі, на якій розпочалося будівництво житлового комплексу.

Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

За рішенням суду забудовник зобов'язаний повернути громаді Харкова земельну ділянку площею 0,3 га та вартістю понад 6 млн гривень. Співробітники прокуратури встановили, що будівництво житлового комплексу здійснюється незаконно, фактично йдеться про самозахоплення ділянки.

Так, відомості до Державного реєстру прав на нерухоме майно щодо об'єктів, що нібито перебували на зазначеній ділянці, внесено незаконно на підставі неналежних документів. Крім того, зареєстроване повідомлення щодо вказаного будівництва містить недостовірні дані, що є підставою для їх скасування у судовому порядку.

Забудовник збирався звести ЖК бізнес-класу у Шевченківському районі міста неподалік станції метро "Наукова". Це мав бути 18-поверховий житловий будинок з офісними та торговими приміщеннями. Загалом у ньому планували розмістити 371 квартиру. Як видно з опублікованих фотографій, будівництво на ділянці вже почалося, забудовник встиг звести перші поверхи житлового комплексу.

Будівельна компанія може оскаржити рішення суду в апеляційній інстанції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, у ДБР завершили розслідування щодо колишніх співробітників правоохоронних органів, які організували схему з кооперативними правами та заволоділи земельними ділянками у Харкові під виглядом будівництва житла для ветеранів. У результаті місту завдали збитків на 4,6 млн. гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

153

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом