У Гостомелі відновили зруйновану росіянами пʼятиповерхівку

Анна Завірюха 13:46, 27.09.2024

У Гостомелі коштом програми United24 місцева влада відновила і здала в експлуатацію багатоквартирний житловий будинок. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Йдеться про пʼятиповерхівку на вулиці Рекунова, 1, яка зазнала у березні 2022 року суттєвих ушкоджень через російську військову агресію. Відбудовувати це житло влада почала у травні 2023 року.

Відтоді повністю відновили дев'ять квартир, стіни та внутрішні перегородки, відремонтували під'їзди, квартири та місця загального користування, утеплили горище, облаштували нову покрівлю з вентиляцією та водостоками, замінили вікна, двері, балкони, де була потреба. До своїх осель зараз можуть повернутися 300 мешканців.

За словами Кравченка, це четвертий будинок, який відбудували та ввели в експлуатацію завдяки United24. Загалом сьогодні в рамках цієї програми Київщина відновлює 18 багатоповерхівок. Загалом в домівки з часом зможуть повернутися понад 4 тисячі людей, які через російських окупантів втратили свої оселі. Чотири відбудовані багатоквартирні будинки влада вже ввела в експлуатацію. Крім того, коштом UNITED24 зараз відновлюють три школи у Броварському та Вишгородському районах.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також у Гостомелі за 1,8 млн гривень проведуть демонтаж пошкодженого росіянами житла. Вивезти відходи від руйнувань планують до початку листопада 2024 року. 26 серпня селищна військова адміністрація Бучанського району Київської області обрала виконавця цих робіт.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук