У Гостомелі спалахнув скандал навколо будівництва модульного містечка

Забудовник хоче засудити голову Гостомельської ВА за будівництво житла для переселенців, під час чого компанія зазнала матеріальних збитків.

Як повідомляє "Стопкор", за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань було зареєстровано кримінальне провадження. Фігурантами справи є голова Гостомельської селищної військової адміністрації Бучанського району Київської області Сергій Борисюк, підрядна будівельна організація "Автомагістраль-Південь".

Як повідомляється у документі, керівництво Гостомельської селищної військової адміністрації ініціювало забудову на земельній ділянці. При цьому посадові особи та підрядник виявилося, що заважають господарській діяльності ТОВ "Вітрувія", яке нібито має дозвільні документи на забудову вказаного майданчика, чим, власне, завдали йому шкоди.

Уточнюється, що компанія "Автомагістраль-Південь" почала зводити модульне містечко на ділянці, яка була раніше здана в оренду компанії "Вітрувія". Внаслідок будівництва житла для переселенців були знесені конструкції багатоквартирного будинку.

Зважаючи на ці обставини ТОВ "Вітрувія" подало позов. Спочатку Київський окружний адміністративний суд 3 жовтня відмовив підприємству у задоволенні клопотання, проте 31 жовтня Шевченківський райсуд Києва зобов'язав ДБР зареєструвати кримінальне провадження щодо незаконного встановлення модульного містечка у Гостомелі.

Раніше модульні будиночки в Гостомелі розміщувалися на території військового містечка, але влада вирішила перенести їх для безпеки мешканців. Як повідомив голова військової адміністрації Борисюк Сергій, з усіх оглянутих земельних локацій обрали найбільш підходящу територію, що належить комунальній власності громади на вулиці Мирна. Тут є всі необхідні комунікації, що дозволить значно скоротити час встановлення тимчасового житла.

За даними порталу YouControl, керує компанією "Вітрувія" Вадим Шаповал, кінцевий бенефіціар – Олександр Мулєнков. Останній також є керівником компанії "Вуд Сервіс Енерго".

ТОВ "Вуд Сервіс Енерго" перед повномасштабним вторгненням росії 11 лютого придбало стадіон "Авангард" у Каховці, заплативши за нього 6 млн гривень. Пізніше стадіон "націоналізувала" окупаційна влада.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, до пілотного проєкту реновації житла у Гостомелі під Києвом приєдналася французька компанія Neo-Eco, реалізація якого дасть змогу 310 сім'ям отримати нове житло.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

270

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом