У Дніпрі на Слобожанському проспекті з'явиться новий ЖК. Що відомо про забудовника

У Дніпрі на першій цьогорічній архітектурно-містобудівній раді погодили питання будівництва житлового комплексу на Слобожанському проспекті, 27-27а на місці складських приміщень.

Передпроєктні пропозиції будівництва ЖК із паркінгом представив архітектор Михайло Аліпов, повідомляють місцеві ЗМІ.

За його словами, ділянка площею 0,8 га розташована біля перехрестя вулиці Юннатів та Слобожанського проспекту. На цьому місці має розпочатися будівництво житлового комплексу, що складається з двох веж заввишки до 78 метрів (24 поверхи) на 360 однокімнатних квартир та двоповерхового паркінгу на 240 машиномісць. Загальна площа комплексу – 36200 квадратних метрів, з яких 20 тисяч припадає на житло. Замовником будівництва виступає компанія "Індастріал Сіті".

"Ми продовжуємо гуманізувати Слобожанський проспект, наповнюючи його людьми. Розглядаємо цей об'єкт у контексті загальної активної забудови району. Реалізація цього проєкту розширює перспективи формування повноцінної пішохідної вулиці всередині кварталу вздовж проспекту, що зв'яже цей комплекс та об'єкт на місці Будинку торгівлі", - розповів Аліпов. .

Варто зазначити, що останніми роками цей мікрорайон активно забудовується, низку ЖК на Слобожанському проспекті вже збудовано, багато хто ще будується.

За даними порталу YouControl, ТОВ "Індастріал Сіті" молода компанія, яка була заснована трохи більше року тому зі статутним капіталом лише у 50 тисяч гривень. Керує нею Олексій Нечипоренко, бенефіціаром та співзасновником є Валерій Рогов. Ще один співзасновник компанії – Андрій Лазаренко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше мер Дніпра Борис Філатов заявляв про готовність знизити податкову ставку для забудовників. За його словами, полегшення податкового тиску дозволить підприємцям своєчасно виплачувати працівникам зарплати та уникнути скорочень. Так, для забудовників ставки на земельну ділянку, призначених під житлову та громадську забудову, зменшаться більш ніж у 4 рази.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

121

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом