У Дніпрі хочуть реалізувати масштабний житловий проєкт попри війну

1 хв

У Дніпрі зведуть 24-поверховий житловий комплекс на території промислової бази. Про це повідомило видання gorod.dp.ua.

Відповідний проєкт презентували на архітектурно-містобудівній раді Дніпра. Містобудівний розрахунок зробив архітектор Юрій Базаренко, а представив архітектор Ігор Саєнко.

“Проєкт передбачає будівництво житлового комплексу із шести секцій. 1 та 2 секції плануються найвисотнішими — у 24 та 19 поверхів. Їхня стилобатна частина одночасно виконуватиме і торговельні функції. Третя та четверта секції плануються 9-поверховими. Нарешті, секції 5 та 6 — 11-поверхові, на їх перших поверхах плануються паркінг, торгові установи та дитячий клуб”, — зазначив Саєнко.

Новий ЖК розрахований на 720 квартир для 1546 людей. Його планують звести в районі 1-го Запорізького тупика, за “АТБ”, “Дафі” та комплексом “Грані” на Підстанції. На двох земельних ділянках, де планують будівництво, розташовані промислова база, гаражі та СТО, а поруч — газозаправна станція.

Під час затвердження проєкту було багато запитань, щодо кількості паркомісць, освітленості квартир та спортивного майданчику, який не відповідав вимогам.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, ще рік тому у Дніпрі на місці ЖК Нова Перемога в районі бульвару Слави у Дніпрі планували збудувати новий житловий комплекс. Будівництво попереднього заморозили на 15 років, а гроші вкладників зникли. Засновник фірми-забудовника Олександр Кваша змінив прізвище на Чечель та поїхав до Ізраїлю.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

791

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом