У Дніпрі добудують проблемний ЖК, який вже майже 15 років стоїть замороженим

У Дніпрі на місці ЖК Нова Перемога в районі бульвару Слави та вулиці Новорічної буде збудовано новий житловий комплекс.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, нещодавно територію під ЖК викупив новий забудовник, зараз він вирішує питання землевідведення сусідньої ділянки. Новий забудовник планує добудувати житловий комплекс, а також продовжити будівництво у бік масиву Сокіл.

На велику ділянку міста, що включає цей мікрорайон, навіть почали розробляти детальний план території. Але через війну цю роботу було припинено. Концепт поки що до кінця не затверджений, у першому варіанті на стилобатній частині хочуть розмістити подовжену будівлю зниженої висотності, а в глибині ділянки – 19-поверхову будівлю. У другому – на стилобаті бачать дві точкові 7-поверхові житлові будівлі плюс нову 21-поверхову висотку. Над концепцією на замовлення ТОВ "ЕлітГруп А" працює Архітектурна майстерня Михайла Аліпова.

Новий комплекс розрахований на 280 однокімнатних квартир на 574 мешканці. Також у ньому передбачено розміщення приміщень під офіс, творчі майстерні та магазини. На території забудовник планує розмістити парковку. Також вирішується питання розвитку дорожньої розв'язки для руху транспорту. Таке рішення необхідне через суттєвий перепад рельєфу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості , ЖК Нова Перемога мав поєднати житлові масиви Сокіл та Перемога, він мав складатися з 32 будівель. Перший будинок почали зводити у 2007 році. Партнером забудовника "Правильна компанія" виступав Райффайзен банк "Аваль".

За даними журналістів, після 2009 року засновник фірми-забудовника Олександр Кваша змінив прізвище на Чечель, поїхав до Ізраїлю, вийшов зі складу засновників фірми та перестав бути її директором. Гроші вкладників просто випарувалися, і добудовувати житловий комплекс ніхто не збирався.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

388

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом