Суд зняв арешт із ділянки, на якій будується МФК А136 Highlight Tower

Київський апеляційний суд скасував арешт земельної ділянки на вулиці Антоновича, 136-138, на якій будується МФК А136 Highlight Tower.

Відповідно до записів у реєстрі, відповідну ухвалу суд виніс 13 січня.

Так, суд дійшов висновку, що будівництво багатофункціонального комплексу не суперечить цільовому призначенню ділянки. Крім того, сторона звинувачення так і не довела необхідність у накладенні арешту на ділянку, оскільки наразі дозвіл на здійснення будівельних робіт на ньому, виданий ДАБІ землекористувачеві, не скасовано та є дійсним.

На думку суду, ділянка не може бути речовим доказом при здійсненні досудового розслідування, оскільки вона у цьому випадку не є об'єктом злочинних посягань. Кримінальне провадження розслідується за фактом зловживань з боку чиновників ДАБІ.

Як відомо, ділянка була заарештована Шевченківським райсудом Києва 18 листопада минулого року. Землю орендує компанія "Піріт".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, МФК А136 Highlight Tower – проєкт, який реалізується групою компаній DIM. Експерти з'ясували, що замовник будівництва є належним користувачем земельної ділянки, що зменшує інвестиційні ризики у будівництво.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом