Суд заборонив будівництво ЖК Нова Слобідка

Касаційний адмінсуд у складі Верховного суду заборонив будівництво ЖК Нова Слобідка , розташованого в Києві, на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9, проти якого активно виступала столична громада.

Про це написав активіст Олег Симороз на своїй сторінці у Facebook .

За його словами, раніше забудовник намагався оскаржити у судовому порядку включення земельного до кордону пам'ятника ландшафту.

"Однак забудовнику було відмовлено, рішення набуло законної сили. А тепер і припис на заборону будівництва ми відстояли в останній інстанції", - зазначив Симороз.

Він додав, що забудовник порушив прибережну захисну смугу Дніпра, режим використання пам'ятки ландшафту, функціональне використання ділянки відповідно до Генплану Києва (зелена зона). А також захопила комунальну земельну ділянку, відведену під парк "Микільська Слобідка".

Раніше експерти порталу НЕРУХОМІ докладно розібрали ЖК Нова Слобідка та з'ясували, що зводиться з грубими порушеннями земельного та водного законодавства та застерегли інвесторів від купівлі тут квартир. Крім цього, у грудні 2019 року Київрада відмовила у поновленні договорів оренди земельних ділянок.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

140

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом