Суд заборонив будівництво в історичній частині Львова

Суд заборонив будівництво в історичній частині Львова на вулиці Городоцькій, 64 без відповідних погоджень.

Про це у вівторок, 28 лютого, повідомив голова Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, відповідне рішення ухвалив Восьмий апеляційний адміністративний суд, підтримуючи практику Верховного суду України щодо контролю забудови в історичному ареалі.

"МКІП разом із небайдужими представниками громадськості докладе всіх зусиль для зупинення хаотичної забудови в історичних ареалах", - написав міністр.

Як відомо, за адресою вулиця Городоцька, 64 у Львові будується ЖК Княжий Хол. Влада міста погодила будівництво житлового комплексу в історичному ареалі міста, містобудівні умови та обмеження затвердили 4 червня 2021 року на засіданні виконавчого комітету.

Начальник юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич каже, що по цьому будівництву тривають суди, одна справа відкрита. Земельну ділянку розміром 0,9014 га забудують на 47%.

За даними місцевих ЗМІ, у 2016 році у Львові провели Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію житлового комплексу на Городоцькій, 64. Утім, однозначного переможця тоді не обрали. У серпні 2019 року виконком видав ТОВ "Княжий Хол" містобуди на будівництво на вулиці Городоцькій одного житлового будинку з підземним паркінгом. Забудовник уклав меморандум із мешканцями на вулиці Одеській, за яким новобудова не повинна закривати світло у сусідні житлові будинки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, нещодавно Верховний Суд України підтвердив існування меж історичних ареалів у Києві, що змусить забудовників погоджувати містобудівну документацію з Мінкультом. Ткаченко заявляв, що МКІП тепер контролюватиме проведення будівельних робіт в історичних ареалах столиці України, припинивши там хаотичну забудову.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук