Суд спростив будівництво чергової висотки на Печерську

Окружний адмінсуд Києва скасував положення містобудів для проєктування житлового комплексу на вулиці Брановицького, 3 у Печерському районі столиці.

Як повідомляють "Наші Гроші", суд скасував пункти МУО, згідно з якими забудовник мав отримати погодження Мінкульту щодо висоти об'єкта, допустимого відсотка забудови ділянки, отримати висновок щодо проєктної документації, необхідність розробляти та затверджувати проєктну документацію відповідно до вимог закону "Про охорону культурної спадщини".

Департамент містобудування та архітектури КМДА у липні 2019 року видав компанії "Расмус" містобуди на будівництво житлового комплексу на ділянці площею 0,54 га шляхом реконструкції нежитлових приміщень. Дозволена умовна висота – 73,5 м (близько 25 поверхів), що майже втричі перевищує дозволену Генпланом висоту у цьому районі (27 метрів). При цьому частина ділянки знаходиться в зоні охорони пам'ятки архітектури національного значення "Вали та рови Васильківського укріплення Київської фортеці", тому будувати новий житловий комплекс у цій частині заборонено.

Проти цього будівництва виступають і місцеві жителі. Зводити комплекс мають на зсувненебезпечній території. Кияни побоюються, що це будівництво може зашкодити їхнім будинкам, які й так перебувають в аварійному стані.

Земельна комісія Київради погодила проєкт рішення щодо зміни цільового призначення ділянки на Брановицького, при цьому зменшивши річну орендну плату для "Расмусу" майже вчетверо.

Згідно з даними порталу YouControl, ТОВ "Расмус" було засноване понад 8 років тому. Керівником компанії є Руслан Федорченко, бенефіціаром Дмитро Мармуляк, засновником кіпрська компанія "Канетро Холдінгс ЛТД". За даними ЗМІ, "Расмус" може бути пов'язаний з оточенням президента "Київміськбуду" Ігоря Кушніра.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Департамент містобудування та архітектури Київської міської держадміністрації дозволив збільшити висоту багатофункціонального комплексу на проспекті Степана Бандери, 32 в Оболонському районі столиці з чотирьох до шістнадцяти поверхів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

147

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом