Суд скасував містобуди для ЖК Арсенал House на Печерську

Суд скасував містобуди, що були виданні Департаментом містобудування та архітектури КМДА компанії "Расмус" для будівництва ЖК Арсенал House на вулиці Московській, 7, в Печерському районі столиці.

Постанову Шостого апеляційного адмінсуду було оприлюднено 16 лютого.

На думку судді, наміри забудови суперечать чинному Генплану. Згідно з виданими МУО, забудовник планував будівництво житлового комплексу на три секції з умовною висотою від 50 до 70 метрів (7-16 поверхів). Проте, за Генпланом, це територія середньо- та малоповерхової житлової забудови, тобто не вище 8 поверхів.

Суд також дійшов висновку, що через зазначені вище законодавчі приписи викладені обставини є підставою для відмови у наданні містобудівних умов та обмежень. При цьому Департамент КМДА як суб'єкт владних повноважень не дотримався принципу належного управління.

Будівництво ЖК Арсенал House здійснюється на ділянці 0,33 га. Замовником будівництва виступає ТОВ "Расмус", генпідрядник – ТОВ "Альфабуд Комплект". Девелопер проєкту – компанія "bUd development".

Як повідомляють "Наші Гроші", "Расмус" купив ділянку як заставне майно в Укргазбанку за 55 млн грн у 2017 році. 27 серпня 2019 року ДАБІ видала замовнику дозвіл на виконання будівельних робіт.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ЖК Арсенал House – це проєкт бізнес-класу з незвичайною архітектурою. Він складається із одного трисекційного будинку каскадної поверховості. У першій секції мало бути 7 поверхів, у другій –13, у третій –16. Територія комплексу мали зробити від автомобілів. За словами забудовника, тут планували облаштувати пішохідну зону та місця для відпочинку.

Раніше суд скасував містобуди для проєктування житлового комплексу по вулиці Брановицького, 3 у Печерському районі столиці. МУО було також видано компанії "Расмус". За даними ЗМІ, її пов'язують з оточенням президента "Київміськбуду" Ігоря Кушніра.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

157

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом