Stolitsa Group вийшла з меморандуму щодо добудови об'єктів "Аркади"

Забудовник Stolitsa Group 16 серпня вийшов з меморандуму щодо добудови проблемних об'єктів "Аркади" – Патріотики, Патріотики на озерах та Еврики.

Про це заявив генеральний директор Stolitsa Group Едуард Соколовський під час зустрічі з інвесторами, передає "Хмарочос". За його словами, це сталося через відмову представників ЖК Еврика узгодити графіки будівництва.

"Сторона 8 (Stolitsa Group) попередила сторону 9 (громадський актив), що з понеділка, 16 серпня, припиняється все фінансування щодо Еврики, Патріотики на озерах та Патріотики. Ми фінансувати за цим меморандумом не маємо права, відповідно, на сьогодні вважаємо, що знаходимося в стані переговорів. Це не шантаж, це виконання меморандуму. Всі, хто приймав рішення про непідписання графіків, несуть відповідальність", – заявив Соколовський.

Тим часом у спільноті інвесторів банку "Аркада" збирають підписи з вимогою замінити представницю ЖК Еврика Людмилу Шевченко, з чиєї вини, як вони вважають, Stolitsa Group призупинила участь у будівництві. Також стало відомо, що будівництво повністю зупинилося на всіх об'єктах "Аркади". У понеділок відігнали будівельну техніку з майданчиків Патріотики на озерах. Цю інформацію підтвердили і активісти, які виступають за створення екопарку на Осокорках.

Також уточнюється, що забудовник перестав платити за електроенергію і охоронцям на зазначених будмайданчиках. Вкладники турбуються, що масове розкрадання майна на Евриці може призвести до різкого збільшення дефіциту коштів за цим ЖК.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, меморандум з добудови проблемних об'єктів банку "Аркада" був підписаний 7 квітня. Згідно з документом, завершити будівництво повинна компанія Stolitsa Group.

У березні громадськість підняла скандал, коли вантажівки почали звозити будівельне сміття на берег озера Небреж, потім бульдозер заштовхав його у воду. У пабліку "Екопарк. Осокорки" повідомляли, що за скиданням будівельного сміття стоїть компанія "Столиця Груп". Вона перекупила корпоративні права ТОВ "Контактбудсервіс", що раніше належали колишньому голові банку "Аркада" Костянтину Паливоді.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук