Справа на 24 млн: в Одесі ексглава будівельного кооперативу буде осуджена

Завершено досудове розслідування стосовно ексголови кооперативу в Одесі, яка заволоділа внесками його учасників і покупців квартир у новобудові загалом на 24 млн гривень.

Про це в п'ятницю, 4 червня, повідомили в пресслужбі Держбюро розслідувань.

Слідство з'ясувало, що жінка у 2016-2019 роках займала посаду голови обслуговуючого кооперативу і за сумісництвом представником девелоперської компанії, отримувала готівкою внески за квартири у новобудові. У підсумку вона привласнила від покупців близько 24 млн гривень. Обвинувальний акт складено і направлено до суду. Обвинуваченій загрожує термін від 7 до 12 років за статтею 191 частини 5 Кримінального Кодексу України.

Як вдалося з'ясувати ресурсу НЕРУХОМІ, йдеться про кооперативі "Екодім-1" і ТОВ "Ханбер", які домовилися про будівництво багатоповерхового житлового будинку з підземним паркінгом та вбудованими громадськими приміщеннями на вул. Віце - адмірала Азарова, 6. За цією адресою розташовується клубний будинок Граф.

Раніше НЕРУХОМІ повідомляли, що Заводський районний суд Миколаєва 30 серпня виніс рішення відправити співробітницю будівельної компанії Graf Development Наталію Корнієнко у СІЗО на два місяці з можливістю вийти під заставу у розмірі 31,4 млн грн.

Корнієнко підозрюється у створенні корупційної схеми суть якої полягала в тому, що відділ продажу продавав одні і ті ж квартири у житлових комплексах від компанії Graf Development по кілька разів. Після того, як стало відомо про аферу з квартирами в клубному будинку Граф, Корнієнко знайшла підставних інвесторів і за допомогою реєстратора оформила права власності на своїх подільників.

У жовтні 2019 року власник компанії Graf Development Гердас Дубріцкас через ТОВ "Ханбер" і ОК "Екодім-1" звернулися зі скаргою в антирейдерську комісію Мін'юсту, щоб скасувати незаконно зареєстровану власність. Мін'юст задовольнив скаргу і скасував рішення про держреєстрацію прав власності.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

133

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом