Скандальне будівництво ЖК на території НАУ вдалося зупинити

На території Національного авіаційного університету буде зупинено масштабне будівництво житлового комплексу. Про це написала нова в.о. ректора університету, депутат Ксенія Семенова у Facebook.

За її заявою, Держінспекції архітектури та містобудування скасувала дозвіл на будівельні роботи на території НАУ.

Будувати 14 житлових будинків на землях університету дозволила ДАБІ в останній день свого існування у 2021 році. Однак згодом ДІАМ виявила численні порушення під час перевірки забудови.

Як зазначали експерти у містобудуванні, Проєкт суперечив будівельним нормам та не приносив жодної користі для держави та навчального закладу. Наприклад, незважаючи на назву об'єкта "Будівництво житлових будинків із підземним паркінгом та спортивного комплексу", зведення спорткомплексу там не передбачалося.

Тому було винесено припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт до усунення виявлених порушень. А у 2022 році суд прийняв до розгляду позов ДІАМ про визнання протиправними та скасування містобудівних умов, що передували видачі дозволу на будівництво 14 ЖК.

Ксенія Семенова пообіцяла, що надалі НАУ продовжуватиме відстоювати свої інтереси, щоб земля університету використовувалася виключно для розвитку навчального закладу.

Зокрема, на просп. Любомира Гузара будується ЖК Відрадний-2. Колишній ректор НАУ Максим Луцький заявляв, що не має жодного відношення до житлового комплексу, а пов'язані із забудовою документи нібито зникли разом із попереднім керівником університету Володимиром Ісаєнком. Водночас сам Луцький купив кілька квартир у новому ЖК.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, першим порушив питання на державному рівні про забудову території університету нардеп Роман Грищук. Відомо, що забудовнику видала дозвіл Держархбудінспекція за день до ліквідації.

ДІАГ вирішила провести позапланову перевірку об'єкта, але інспектори довго не могли розпочати через відсутність ректора вишу на робочому місці. За даними реєстру, генпідрядником будівництва на території студмістечка виступало ТОВ "Атмосфера інжиніринг системз".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

362

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом