Скандал із будівництвом на Вільшанській: забудовник зрубав майже 2 тисячі дерев

На Вільшанській у Печерському районі Києва, де днями сталося зіткнення мирних жителів та невідомих молодиків, забудовник SAGA Development зводить тут житловий комплекс OZON Concept House, знищивши всі дерева на схилі.

Про це написав експерт у містобудуванні Георгій Могильний у себе у Facebook.

За його словами, будівельні роботи проходять на ділянці під виглядом зміцнення зсувного схилу. Проте, як стверджує експерт, саме забудовник зробив схил аварійним, зрубавши тут до двох тисяч дерев, які тримали ґрунт.

Як підтвердження своїх слів, Могильний опублікував акт обстеження зелених насаджень.

"Саме Вавриш (засновник SAGA Development) створив аварійну ситуацію на схилі, щоб потім прикриваючись потребою її виправлення, незаконно отримати поновлення оренди землі, а тепер його "Сага" подає себе як рятівник, незаконно намагаючись збудувати багатоповерхівки під виглядом зміцнення схилу", - зазначив експерт.

Коментуючи ситуацію, забудовник стверджує, що на схилі росла лише трава та чагарники, а дерев тут не було.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на вулиці Вільшанській минулих вихідних сталася сутичка між противниками будівництва ЖК OZON Concept House та невідомими молодими людьми, внаслідок чого постраждала жінка. Згодом її госпіталізувала "швидка". У SAGA Development заявили, що не мають жодного відношення до молодиків, назвавши їх провокаторами. Також забудовник пообіцяв винагороду за інформацію про порушників.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом