Російський забудовник втік, залишивши Одесу без підстанції для "швидкої"

Забудовник із російським корінням не виконав умови договору, за яким передбачалося будівництво та передача у власність управління охорони здоров'я Одеської міськради підстанції швидкої допомоги на 30 млн гривень і втік з України.

Про це йдеться у матеріалах кримінальної справи, передає 368.media.

На Фонтанській дорозі, 30-32 будується багатоквартирний шістнадцятиповерховий житловий будинок із підземним паркінгом та торговими приміщеннями. Як з'ясувало слідство, будівництво об'єкта ведеться з порушенням законодавства та договорів про пайову участь замовників (щодо розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури).

У 2009 році кооператив "ЖБК "Співучий фонтан на Фонтанській дорозі 30-32" підписав договір про пайову участь з виконкомом Одеської міськради. За документом забудовник мав передати після здачі об'єкта в експлуатацію в управління охорони здоров'я підстанцію "Швидкої допомоги", загальною площею 1, 2 тисячі квадратних метрів У липні 2020 року мерія Одеси змінила цільове призначення ділянки на "будівництво шістнадцятиповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями медичного та торговельного призначення, підземним паркінгом".

Однак, умови договору не були виконані, при огляді ділянки 24 червня 2022 року встановлено, що фактично будинок збудований на 98%, тут проводяться фасадні та завершальні внутрішні роботи. При цьому будівництво підстанцій вартістю 30 млн гривень так і не розпочиналося.

За даними порталу Youcontrol, засновниками кооперативу "ЖБК " Співучий фонтан на Фонтанській дорозі 30-32" є Інна Іксаріца, Володимир Горобець, Леонід Тонконог та Алі Шамілов. За повідомленнями ЗМІ, останній є громадянином росії й 4 березня 2022 року виїхав з України через пункт перепустку Маяки-Удобне.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, торік в Одесі було викрито злочинну схему з махінаціями із землею під забудову, яку організували 16 осіб, серед підозрюваних виявився і мер Одеси Геннадій Труханов.

"Мер і посадові особи забезпечували ухвалення Одеською міською радою відповідних рішень за схемою малої приватизації, коли під виглядом оренди комунального майна та подальшої його приватизації, земельні ділянки, що знаходилися під цим майном, безпідставно відходили до приватних рук", - повідомила тоді генпрокурор Ірина Венедиктова.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом