Робітники МФК Metropole влаштували страйк, вимагаючи розрахуватися з боргами

У п'ятницю, 1 жовтня, будівельники з будмайданчика МФК Metropole влаштували страйк, вимагаючи розрахунку із заборгованістю по зарплаті.

Як повідомляє "Кіев.Media", кранівники піднялися на кран і на дві години зупинили роботу. Інші робітники також приєдналися до пікету і зажадали підняти зарплату до 150 гривень на годину.

Видання зазначає, що робітники попередили керівництво девелоперської компанії ТБК Альтіс, якщо їхні вимоги не будуть задоволені, то вони зупинять роботу, посилаючись на численні несправності, порушення техніки безпеки і охорони праці на будівництві. Будівельники повідомили, що заборгованість по зарплаті у них тягнеться з липня.

Крім того, кранівники зажадали "білу зарплату". За їх словами, зараз на будмайданчиках в Україні робочі працюють по 200-250 годин на місяць, отримуючи мінімалку і "конверт".

Повідомляється також, що профспілки кранівників Києва, Одеси, Львова, Харкова також вимагають підвищення тарифу оплати праці до 150 гривень на годину. Ця вимога, на думку робітників забезпечить "можливість гідно жити, а не виживати, будуючи дорогу столичну нерухомість".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, багатофункціональний комплекс Metropole будується на ділянках загальною площею 1,15 га, що займають квартал між вул. Велика Васильківська, 91-93, вул. Предславинська, 16-22 та вул. Лабораторна, 9-11 на місці знесеного пам'ятника архітектури. Замовником будівництва виступає ТОВ "Скайпроджект".

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом