Рішення ДІАМ не заважає забудовнику зводити ЖК Park Life в Києві

1 хв

Компанія РІЕЛ, яка зводить ЖК Park Life в Солом'янському ландшафтному парку, не припинила будівництво після рішення Державною інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ). Про це заявили представники РІЕЛ у коментарях Liga.net.

Рішення про зупинення дії містобудівних умов та обмежень не є причиною для припинення будівельних робіт на об’єкті будівництва.

"Згідно з положеннями Закону "Про регулювання містобудівної діяльності", замовник має право виконувати будівельні роботи після видання органом державного архітектурно-будівельного контролю дозволу на виконання будівельних робіт – щодо об’єктів, які належать до об’єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками. А документи, що надають право на виконання будівельних робіт, є чинними до завершення будівництва. Будівельні роботи проводяться на підставі Дозволу на виконання будівельних робіт № ІУ 013210903187, виданого ДІАМ 10 вересня 2021 року, й такий дозвіл є дійсним", — заявили в компанії.

Впритул до Солом’янського ландшафтного парку на вулиці Генерала Шаповала, 1—3 зводять будівлі готельного, офісного та багатофункціонального призначення. Іншими словами словами — житлові комплекс.

Проєктом Park Life займається будівельна компанія РІЕЛ Ростислава Мельника. Партнером-замовником є "Смарт-девелопмент", яка належить сину покійного ексмера столиці Олександру Омельченку та компанія "Міськбудальянс", яка належить Роману Тарасюку та Андрія Чихуну.

Місцеві мешканці виступають проти будівництва ЖК, адже частина зеленої зони стане прибудинковою територією та паркувальною зоною. А парк втратить функції рекреаційної зони.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Києві неодноразово проходять мітинги проти будівництва впритул до Солом'янського парку. Внаслідок дій забудовника частина парку вже сповзла в котлован. У березні ДІАМ перевірила будівництво ЖК Park Life у Солом'янському ландшафтному парку та призупинила видані містобудівні умови та обмеження.
 

Забудовники:

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

490

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом