ДІАМ заборонила будівництво ЖК біля Солом'янського парку

Державна інспекція архітектури та містобудування перевірила будівництво ЖК Park Life у Солом'янському ландшафтному парку та призупинила видані містобудівні умови та обмеження. Про це свідчать дані держреєстру.

Містобуди були видані Департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) та підписано головним архітектором міста.

Як відомо, впритул до Солом'янського ландшафтного парку на вулиці Генерала Шаповала, 1-3 компанія РІЕЛ зводить будівлі готельного, офісного та багатофункціонального призначення, тобто житло.

Згідно з Генпланом, на цій території мають бути комунально-складські будівлі.

Однак після внесення змін до детального плану територій вони стали зоною "громадської забудови". Місцеві жителі виступають проти будівництва біля зеленої зони, побоюючись забудови парку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Києві неодноразово проходять мітинги проти будівництва впритул до Солом'янського парку. Внаслідок дій забудовника частина парку вже сповзла в котлован.

Нещодавно також у парку вирубали ділянку дерев нібито через шкідників, проте одразу почали прокладати лінії електропередач на тому самому місці.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

2.9т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом