Протести не допомогли: у ЖК Навігатор продовжують платити за завищеними тарифами

Мешканцям київського житлового комплексу Навігатор, які на початку року перекривали вулиці, протестуючи проти завищених тарифів за електроенергію, продовжують надходити платіжки з такими самими тарифами.

Як повідомляється в одному зі столичних пабліків, мешканцям ЖК Навігатор в Оболонському районі знову приходять платіжки з тарифом 3,668 грн, замість затвердженого законом 1,68 грн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, мешканці комплексу 17 січня перекрили вулицю Сім'ї Кульженків, вимагаючи переглядів тарифів на електроенергію. Їх обурило, що вони змушені платити за промисловими тарифами втричі більше за інших українців. Від забудовника вони також вимагали ввести в експлуатацію трансформаторні підстанції для ЖК. Кияни стверджують, що комплекс уже три роки як заселено, а підстанції ніяк не добудують. У результаті ситуація ускладнилася і мешканцям Навігатора пригрозили взагалі вимкнути світло. ТОВ "Київський склотарний завод" (замовник будівництва) повідомив, що у зв'язку з непереведенням розрахунків з боку ПрАТ "Домобудівний комбінат №4" за електроенергію, спожиту мешканцями багатоквартирних будинків, розміщених на території ЖК Навігатор, подача електроенергії на територію ЖК Навігатор 7.02. 2022 року о 12:00 буде припинено. Втім, у ситуацію втрутилися депутати та представники влади тож світло людям так і не відключили. Проте виявилося, що проблему не вирішили остаточно. Частину будинків вже переведено на встановлений тариф, а частина продовжує платити космічні гроші за електроенергію.

ДБК-Житлобуд ввів в експлуатацію третій та четвертий будинки ЖК Navigator у середині жовтня 2021 року. Затримка склала близько року. Забудовник позиціонує ЖК Навігатор, як "тихий житловий комплекс із власною інфраструктурою, закритою та безпечною територією, зручними квартирами з внутрішнім оздобленням".

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

220

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом