Прокуратура вимагає знести 7 поверхів у ЖК у центрі Києва

Верховний Суд направив справу про знесення семи поверхів у новобудові на вулиці Нововокзальній, 69-75 у Солом'янському районі Києва до апеляційної інстанції для подальшого розгляду.

Відповідне рішення суд ухвалив 23 листопада.

У прокуратурі заявили про порушення містобудівного законодавства під час будівництва житлового будинку на чотирьох ділянках загальною площею 0,4 га на вулиці Нововокзальній.

Як повідомляють "Наші Гроші", ця земля належить на праві власності громадянинові на ім'я То Тієн Туан, який у свою чергу є власником низки будівельних компаній.

Варто наголосити, що по Генплану ділянки належать переважно до території житлової садибної забудови, частково території захисної зелені, будувати тут вище 4-х поверхів – не можна. Замовнику видали мыстобуди на будівництво зблокованих житлових (садибних) будинків. На такі 4-поверхові будинки загальною площею 8076 кв. м у березні 2017 року забудовник зареєстрував у ДАБІ декларацію про початок будівельних робіт. Але за фактом тут почали будувати житловий 11-поверховий будинок на три секції із 243 квартирами.

Заступник прокурора міста Києва подав позов ще у 2018 році, проте суди йдуть досі. Будівництво на цій ділянці не ведеться вже близько року.

З документами щодо ЖК на Нововокзальній, 69-75 можна ознайомитись, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

125

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом