Прокуратура відсудила у київського забудовника 14,5 млн гривень

Один із забудовників Києва змушений буде заплатити 14,5 млн. гривень пайової участі, які піду на розвиток столичної інфраструктури. Відповідне рішення ухвалив Господарський суд, задовольнивши позов прокуратури, повідомляється на сайті правоохоронних органів.

Після будівництва багатоповерхового житлового комплексу у 2021 році на вулиці Багговутівській у Шевченківському районі Києва забудовник не вніс встановлену законодавством суму до місцевого бюджету для створення та розвитку інфраструктури столиці.

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва після виявлення порушень звернулася до Господарського суду з позовом на користь територіальної громади для стягнення заборгованості зі сплати пайової участі.

Внаслідок розгляду справи суд підтримав аргументи прокурора та задовольнив позов, зобов'язавши забудовника сплатити понад 14,5 мільйона гривень до місцевого бюджету.

Як вдалося з'ясувати, йдеться про ЖК по вулиці Багговутівській у Шевченківському районі. За даними судового реєстру, прокуратура судилася з компаніями "Смарткор", "Капрі", "Корса" та "Ріелті сіті". Окрім пайової участі, кожна з цих фірм має ще сплатити на користь прокуратури столиці по 54 662,24 грн судового збору.

За інформацією аналітичної платформи YouControl, компанія "СМАРТКОР", "КОРСА", "РІЕЛТІ СІТІ" входять до сфери інтересів депутата Київради Ігоря Баленка. Він відомий тим, що був власником мережі магазинів "Фуршет".

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, ЖК Багговутівський від Галжитлобуду по вул. Багговутівській, 17-21 у Шевченківському районі Києва (І та ІІ черги) ввели в експлуатацію у квітні 2021 року. В експлуатацію прийнято весь комплекс (4-секційний будинок на 530 квартир). Спочатку заявлена дата введення 1 та 2 секцій – 4 квартал 2019 року, 3 та 4 секцій – 1 квартал 2019-го.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

747

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом