Прокуратура розслідує будівництво клубного будинку Сапфір в Одесі

Київська окружна прокуратура Одеси ініціювала розслідування обставин видачі дозвільних документів для будівництва клубного будинку Сапфір.

За даними реєстру, розслідування ведеться в рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 366 Кримінального кодексу (службове підроблення).

Будується клубний будинок на території колишньої зеленої зони поряд зі школою-інтернатом №91. Ціни на квартири у клубному будинку стартують від 110 тисяч доларів.

Цю землю 15 років тому забрали у цієї установи за незаконною схемою, повідомляє УСІ Онлайн.

У 2021 році активісти з громадського руху "Спільна мета" подали позов до департаменту архітектури та управління ДАБК Одеси. Вони вимагали скасувати містобуди, дозвіл на проведення робіт і зобов'язати забудовника знести незаконний об'єкт, оскільки будинок будували з порушенням Генплану.

Варто наголосити, що будівництво ведеться в зоні садибної житлової забудови, висота будівель не повинна перевищувати трьох поверхів.

За даними слідства, ДАБК видав дозвіл на будівництво компанії "ST Capital" у лютому 2019 року на ділянці площею 0,44 га на вулиці Рєпіна на 11-й станції Великого Фонтану. Однак, проєктна документація, яку компанія подавала для отримання дозволу, не відповідає вихідним даним на проектування, тобто не може вважатися розробленою та затвердженою у встановленому законом порядку. Тепер правоохоронці мають доступ до документів.

За даними порталу YouControl, ТОВ "СТ Кепітал" було засноване майже 4 роки тому. Його керівником є Валентина Кошкіна. Засновником та бенефіціаром – В'ячеслав Шандрик. Останній раніше працював заступником міського голови Одеси.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, голова одеського ДАБКу Олександр Авдєєв повідомив, що за минулий рік його відомство добилося зносу понад сотні незаконно збудованих об'єктів. Так, уточнюючи, він зазначив, що було прийнято 189 розпоряджень щодо демонтажу об'єктів, більшість із яких уже були реалізовані.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом