Пожежа у ЖК у Броварах: рятувальники довго не могли під'їхати через авто у дворі

Рятувальники, які виїхали на пожежу у ЖК Лісовий квартал у Броварах, не змогли швидко під'їхати до місця пригоди через щільне паркування всередині двору.

Про це повідомили у понеділок, 6 червня, у пресслужбі ДСНС у Київській області.

За даними диспетчерів, повідомлення про задимлення на 24 поверсі 25-поверхового будинку в Броварах на Київській надійшло в неділю, 5 червня, о 18:38. Рятувальники негайно виїхали за вказаною адресою, проте застрягли у дворі через щільно припарковані легкові машини. "По прибутті, на щастя, пожежа не виявлена. Але коли час іде на секунди, а рятувальникам доводиться об'їжджати припарковані авто – чиясь безвідповідальність наступного разу може коштувати життя", - повідомили в ДСНС.

Як з'ясували НЕРУХОМІ, забудовник ЖК Лісовий квартал встиг отримати дозвіл на введення житлового будинку №12 (II черга) в останні дні існування ДАБІ, коли та без особливого розбору роздавала дозвільні документи.

Раніше експерти нашого порталу неодноразово зазначали, що українські забудовники найчастіше нехтують нормами щодо паркувань, що призводить до таких наслідків, коли пожежні машини не можуть під'їхати до місця події.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, схожий випадок стався минулого року у ЖК Венеція. Припарковані під будинком авто не дозволили пожежним службам вчасно під'їхати та розвернутися для боротьби з вогнем. У результаті повністю вигоріла одна квартира та коридори загального користування. Не обійшлось тоді й без постраждалих.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

126

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом