Поліція працює в інтересах забудовника Микільської Слобідки – Кличко

Мер Києва Віталій Кличко засудив дії правоохоронців, які фактично підтримали забудовника Микільської Слобідки.

Про це повідомили у понеділок, 25 жовтня, в пресслужбі КМДА.

За його словами, сьогодні співробітники поліції відтіснили представників муніципальної охорони та активістів, які зібралися біля будмайданчика. Так, правоохоронці створили коридор, щоб будівельна техніка могла без перешкод заїхати на ділянку.

"Звертаюся до керівництва поліції столиці публічно пояснити такі дії правоохоронців і дати їм правову оцінку. Чому поліція, відтісняла муніципальну охорону, що призвело до зіткнень з активістами, і розблокувала проїзд на будмайданчик, фактично відстоюючи інтереси забудовника?", - підкреслив Кличко.

При цьому мер зауважив, що співробітники поліції вже неодноразово займають позицію забудовників на шкоду інтересам суспільства і місту. В якості ще одного прикладу глава КМДА навів ситуацію з садибою Барбала, яку також зруйнували, а поліція при цьому не втручалася.

Кличко закликав притягнути до відповідальності винних у провокуванні конфлікту і в бездіяльності щодо захисту громадян, а також призупинити будівельні роботи на Микільській Слобідці

"Місто не надавало дозвільних документів на це будівництво, а громада виступає категорично проти нього. Забудовник же нехтує інтересами міста і громади і має теж нести за це відповідальність", - підкреслив Кличко.

Тим часом представники громадськості вже не раз заявляли, що співробітники поліції діють в інтересах забудовника. Кияни вимагають створити парк на місці, де тривають будівельні роботи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ЖК на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 у Дніпровському районі Києва зводиться з грубими порушеннями земельного та водного законодавства, що несе великі ризики для інвестування в проєкт.

Ділянки розташовані в межах території пам'ятки ландшафту та історії місцевого значення, згідно з наказом Мінкульту. Проте, ДАБІ видала замовнику - ТОВ "Нова Слобідка" дозвіл на виконання будівельних робіт з будівництва житлових будинків та підземного паркінгу без узгодження з органом охорони культурної спадщини.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

123

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом