Під Одесою масштабно згорів проблемний ЖК Срібна роща. Фото

Під Одесою в селі Лиманка згорів ущент недобудований житловий комплекс Срібна роща, будівництво якого велося незаконно.

Як розповіли у пресслужбі ДСНС, повідомлення про пожежу надійшло о 04:36 ранку у п'ятницю, 21 січня. На місце виїхали 10 пожежних машин та 40 осіб особового складу. Пожежа була дуже масштабною – горіло на площі 1200 квадратних метрів, загасити вдалося лише о 08:05. Причини займання має з'ясувати слідство.

Як зазначається, ЖК Срібний гай – один із проблемних одеських довгобудів. Зводити розпочали його у 2013 році, проте вже наступного року будівництво заморозили. Усередині дерев'яний каркас. Фасад мали утеплити якісною мінватою, проте цього не зробили і будинок обшили звичайним недорогим пінопластом.

Спочатку житловий комплекс називався "Комфорт", пізніше змінили назву на "Срібний Гай". У 2019 році було зроблено спробу відновити будівництво. 2020 року прокуратура порушила проти забудовника кримінальну справу за незаконне будівництво. Будує ЖК компанія "ЕкоЙолка".

За цільовим призначенням на ділянці передбачалося розміщення виробничо-складських приміщень, а не житлових будинків. Також поруч із ЖК розташовується станція очищення стічних вод. Порушення санітарних та будівельних норм могли призвести до пошкодження інженерних мереж та збитків для здоров'я людей.

ЖК Срібний гай складається з кількох будинків, один з яких був побудований на 70%, у другому встигли вигнати каркас на кілька поверхів, для решти залили фундамент.

Згідно з даними порталу YouControl, керівником, бенефіціаром та засновником ТОВ "Еко Йолка" є Наталія Гарчу, компанія була створена більш як 10 років тому, сьогодні фірма не перебуває в стані припинення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Мінрегіоном було розроблено проєкт постанови, щодо інвентаризації об'єктів незавершеного житлового будівництва. У міністерстві наголосили, що формування переліку об'єктів незавершеного житлового будівництва – крок на шляху до розв'язання болючого питання довгобудів.

Сам законопроєкт про недобудовані житлові об'єкти можуть внести до Ради вже цього року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом