Обурені інвестори Київміськбуду перекрили Хрещатик


Інвестори "Укрбуду" та "Київміськбуду" у четвер, 26 вересня, перекрили у Києві Хрещатик, обурюючись через бездіяльності столичної влади, що призвело до затягування будівництва ЖК. Про це повідомляється у телеграм-каналі "Київський движ".

З опублікованих кадрів видно, що на акції протесту присутні кілька сотень мітингарів. На останню мить відомо, що до активістів вийшов мер Києва Віталій Кличко.

Один із найбільших забудовників Києва, "Київміськбуд", опинився в серйозній фінансовій кризі, що поставило під загрозу житлові комплекси, які компанія будує. Зараз близько 20 тисяч сімей, включаючи військовослужбовців та переселенців, можуть залишитися без довгоочікуваного житла.

Лише для старту будівництва недобудованих ЖК на наступні два роки президент КМБ Василь Олійник просить виділити з державного бюджету 4 млрд гривень, адже половина недобудованих об’єктів були передані від державної будівельної корпорації "Укрбуд".

Поки що "Київміськбуд" планує добудувати ЖК, які потребують найменших витрат. Один з них вже здали в експлуатацію, ще п’ять у процесі, розповів Олійник.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у червні "Київміськбуд" планував відновити свої заморожені проєкти, починаючи з третього кварталу 2024 року, за умови, що Київрада підтримає механізми фінансування будівництва, запропоновані забудовником.

Сьогодні ж щомісяця простою коштує компанії близько 10 млн грн, через стабілізацію об'єктів, виплату податків та інше.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук