Новий забудовник з Ірпеня отримав 226 млн гривень на добудову ЖК Forest у Києві

Анна Завірюха 22:54, 17.05.2024


Новий забудовник з Ірпеня “Смарт Універсал Груп” отримав 226 млн гривень на добудову ЖК Forest на Лісовому масиві у Києві. Про це повідомив інформаційний портал “Моя Київщина”.

За результатами тендеру КП “Спецжитлофонд” замовило у ТОВ “Смарт Універсал Груп” добудову житла у Деснянському районі Києва за 225,55 млн гривень. До серпня 2025 року планується добудувати житловий будинок із вбудовано-прибудованими приміщеннями на перетині вулиць Мілютенка та Шолом-Алейхема.

У підсумковій звітності матеріалів найбільша сума у 10,35 млн гривень припадає на двокамерні металопластикові віконні блоки по 6 299 грн/кв м. Проте їхні детальні характеристики не повідомили. Фірма отримала замовлення без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Для участі в торгах учасники мали завантажити мінімум два аналогічні договори на будівництво чи реконструкцію будівель, подібні за змістом, правовою природою і частиною предмета закупівлі. Також вимагали мати в наявності не менше 12 виконавців будівельних робіт.

Держаудитслужба перевіряє тендер на підставі виявлених нею ознак порушень закону.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у вересні 2023 року правоохоронці встановили нові факти порушень під час будівництва ЖК Forest на Лісовому масиві у Києві. У цей житловий комплекс міська влада давно обіцяє переселити мешканців будинку-вбивці на вул. Мілютенка, 23а.

А в жовтні 2023 року Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора КП “Спецжитлофонд” Володимира Шарія за фактом службової недбалості. Йому загрожує до п'яти років в'язниці.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук