На Вінниччині переселенці за власний кошт будують ЖК

Об'єднання переселенців "Спільна справа" на Вінниччині веде будівництво багатоквартирного будинку, який планує здати в експлуатацію вже до кінця 2023 року. Будівництво ведеться виключно за кошти самих переселенців.

Будинок для переселенців вже майже готовий
20minut.ua

Як повідомляє місцеве видання "20 minut", організацію створили переселенці Донбасу у 2015 році. Спочатку ці люди мали грандіозні плани — залучити місцеву та державну владу або взяти участь у програмах кредитування. "Спільна справа" та облрада підписали меморандум і планували, що один із приватних фондів надасть пільгові кредити. Однак через повномасштабне вторгнення кредити не видали, і фінансування будівництва взяли на себе самі переселенці.

Будівництво ведеться на вулиці Сергія Зулінського. Зараз у будинку поки що немає власної адреси.

У будинку 105 квартир – одно-, дво- та трикімнатних. Найменші – у середньому площею 40 кв. м, двокімнатні – від 55 до 60, а трикімнатні – 80–86. Майже всі вже продані. Поки залишилося кілька трикімнатних, їх можуть придбати люди, які постраждали від війни.

"Спочатку ціна квадратного метра становила 9000 грн. Але через війну ми не знайшли власників для 1000 кв м комерційних приміщень на цокольному поверсі, продаж яких було закладено у вартість квартир. Тому довелося підняти ціну, яка зараз становить 13570 грн за квадратний метр" , – пояснила заступник керівника організації Елеонора Руденко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України , на Львівщині переселенці налагодили виробництво екологічно чистих будинків , де головним будівельним матеріалом виступає коноплі.

Громадська організація Go friends викупила покинуту ферму в селі Горішне і на її базі запустила виробництво екодомів з конопель. Ферму почали відновлювати, запросивши працювати переселенців.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук