На продаж виставили один з найбільш епічних довгобудів Києва

Державний Укрексімбанк виставив на продаж один з найбільш епічних довгобудів Києва – багатофункціональний комплекс Sky Towers класу "преміум", який розташований біля центрального РАГСу в Шевченківському районі.

Про це повідомляється на сайті майданчику електронних торгів "СЕТАМ".

Так, торги з продажу комплексу мають відбутися 3 листопада на аукціоні OpenMarket. Стартова ціна об'єкта – 7,1 млрд гривень. Його площа – 223 тисячі квадратних метрів. Комплекс продається в недобудованому стані, як зазначається на сайті майданчики, добудувати не змогли через "погіршення фінансового стану інвестора". Знаходиться він на ділянці площею 0,7 га, за проєктом передбачено будівництво трьох будинків висотою від 6 до 47 поверхів. У 2015 році будівництво зупинилося на рівні 26 поверху, консервація об'єкта не проводилася.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, МФК Sky Towers – це проєкт будівельної компанії KDD Group. Однак вона реалізувати його не змогла через складну фінансову ситуацію у 2012 році, тому вона була змушена продати об'єкт американській корпорації Cimbrorum Holdings. За наявними даними, сума операції перевищила 200 млн доларів, і майже всі гроші мали піти на обслуговування боргів девелопера. Тоді ж Укрексімбанк збільшив кредитну лінію для добудови Sky Towers до $193 млн, а позичальником виступало ТОВ "Агентство офісного будівництва".

У 2019 був підписаний план фінансової реструктуризації, але девелопер продовжував не виконувати зобов'язання. У підсумку в цьому році Госпсуд Києва зобов'язав Агентство офісного будівництва виплатити майже 6 млрд гривень заборгованості за кредитним договором.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

308

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом