На Почайній збудують житлові висотки шляхом реконструкції фантомних будівель

У Києві біля станції метро "Почайна" на проспекті Степана Бандери, 34а під виглядом офісної будівлі збираються звести дві житлові висотки.

Як повідомили у пабліку "Життя Оболонського району", зводитимуть будинки компанії "Оболонь Інвест Девелопмент" та "Неоцентрбуд", шляхом реконструкції "фантомних" нежитлових будівель з літерами "Б", "В", "Г", "Д" під багатофункціональний комплекс.

"На місці будмайданчика цих будівель ніколи не існувало! І не існує на час видачі з другої спроби відповідного дозволу на будівництво від ДІАМ, вже під час війни! А Департамент архітектури КМДА також незаконно видав 5 січня 2021 року містобуди під це беззаконня", - зазначають автори розслідування.

Варто також зазначити, що будівництво багатофункціонального комплексу суперечить чинному Генплану та затвердженому ДПТ. Цільове призначення землі – для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури.

Генпідрядником будівництва виступає компанія "Фундамент".

Згідно з даними порталу " YouControl ", співзасновниками та власниками "Фундаменту" є Олександр Ярош та Дмитро Алексєєв. Однією з ключових осіб фірми є народний депутат дев'ятого скликання від "Батьківщини" Андрій Пузійчук.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, забудовники неодноразово вдаються до хитрощів та будують під виглядом багатофункціональних комплексів звичайні ЖК.

Зазначимо також, що нардеп Пузійчук раніше очолював ТСК з розслідування фактів корупції у будівельній галузі та зловживань з боку чиновників державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом